0895707173 Sales@turbinata.bg

Гаранция и условия

Гаранция

С всяка закупена от нас част на Rotomaster Canada, DTS Spain, CER Motor Poland, Melett UK Вие получавате 1 година пълна гаранция, без ограничение в пробега*.

(*изключение правят Jrone продуктите или на други марки с изрично упоменат друг срок на гаранция).

Гаранционният срок започва да тече от датата на закупуване.

Гаранцията покрива всички доказани фабрични дефекти. При възникнал производствен дефект на средна част, ние ще Ви я заменим с чисто нова.

Условия на гаранцията

Случаи, в които гаранцията не покрива щетите:

  1. Попаднало чуждо тяло – ясни белези за това, че чуждо тяло е преминало през турбото са повреда в компресорната или турбинната перка;
  2. Старо или неподходящо масло води до бавно повреждане на турбокомпресора, а боклуците (твърдите частици) надраскват вала, втулките и вътрешния отвор на корпуса;
  3. Прекъсване на маслото – прекъсване на подаването на масло през повтарящи се къси интервали (4-5 сек.) причинява полиране и прегряване на повърхността на турбокомпресорната втулка. Обикновено това е резултат от повреда в маслената система или смяна на турбокомпресор без да е захранена смазочната система;
  4. Липса на масло – води до повреда във флингера и аксиалния лагер, а по ротора могат да се видят жълто-кафяво-сини оттенъци по метала.
  5. Прегряване / претоварване – в резултат от прекалено високи температури, изгасването на двигателя без да се предвиди време за охлаждане на турбокомпресора води до образуване на нагар (Препоръчително е двигателят да работи 2-3 мин. на празен ход преди да се изгаси за да охлади турбокомпресора.)
  6. Наличие на чип тунинг – при наличието на такъв, турбината работи на по-високи обороти от предвидените, което води до претоварване и образуване на „портокалова кора“ в задната част на компресорната перка;
  7. При ПТП и последвала щета по турбината;
  8. Турбокомпресор непредназначен за даденият автомобил – всеки турбокомпресор е конструиран и тестван за дадените заводски характеристики на всеки модел автомобил.
  9. Има липсващи части или е разглобена турбината от други лица, които не са служители на Турбината БГ. При искане за рекламация турбината трябва да е върната в състоянието, в което е получена от клиента.

Обект на гаранцията е единствено турбокомпресора.

В този ред, гаранцията не покрива:

  • Случаите описани по-горе
  • Претенции за пропуснати ползи
  • Разходи за репатриране на МПС и други подобни
  • Други разноски по ремонта на автомобила

Връщане на продукти закупени от Turbinata.bg

Можете да се откажете от закупена авточаст от нашия сайт в рамките на 14 календарни дни. За да можем да гарантираме качеството на продуктите си, връщане се приема само при изпълнени следните условия:

  • Опаковката на авточастта е в търговски вид, не е нарушена цялоста й.
  • Авточастта не е била монтирана.
  • Заплащане на такса връщане от 60 лв.* за тест на качеството на върнатия продукт.
  • Връщане на оригинал касов бон, фактура и гаранционна карта.

След установяване на изправността на дадената част, сумата се възстаноява по удобен за клиента начин.

* такса връщане не се начислява при сгрешен продукт от страна Турбината БГ.

Тези условия важат за връщане на турбо компоненти вече взети от куриер, не важат при връщане след преглед в офис на куриер.

Как да удължим живота на турбото си?

  • Смяна на консумативи – След ремонт или смяна на турбината е задължително да смените маслото и филтрите на автомобила си. Препоръчително е и да дадете за почистване катализатора/филтъра за твърди частици (FAP/DPF).
  • Охлаждане на турбината – При спиране след или по време на дълги пътувания е препоръчително да се охлажда турбокомпресора като се оставя двигателят да работи 2-3 мин. на празен ход.
  • Оставете всички стокови настройки – Ако направите чип тунинг на автомобила си това ще доведе до по-бързото износване на турбината и съкратява значително живота й.

Ако имате допълнителни въпроси по гаранцията или за нещо друго свързано с турбината Ви, моля обадете се на:
0892 329 021

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven − 5 =